De gamle designmøbler

Selvom der findes rigtig mange store og gode nutidige designmøbler (ja, det felt stopper ikke foreløbig), så er det værd også at tage et kig på de gamle møbeldesignere.

For selvom ikke særlig mange af disse lever i dag, så lever deres designs og møbler stadig i udenlandske såvel som i de danske hjem. Det kan sågar være, at du selv har en række af disse møbler i stuen også selvom det ikke er helt billige møbler.

Når man snakker store danske møbeldesignere i Danmark, så er det faktisk mange som man kan tage fat på. Nogle af de store tæller blandt andet Børge Mogensen, Hans J. Wegner, Poul Henningsen, Kaare Klint, Finn Juhl, Arne Jacobsen og mange mange andre.

Der er her tale om de helt store danske møbeldesignere, som igennem tiden har designet mange møbler til de danske hjem. En række af disse har sågar skabt et navn for sig i udlandet, hvor f.eks. Hans J. Wegner var én af de første, som ligeså banede vej for andre møbeldesignere og danske design (kilde).

Men selvom disse designere ikke alle længere eksisterer, så gør der møbler stadig. Det betyder således, at du stadig kan købe deres møbler igennem en række producenter som f.eks. PP Møbler og Fritz Hansen. De fleste af disse bliver stadig lavet præcis efter de principper, som designere fremsatte da tegnerne blev skitseret.

Herunder har vi samlet en række af de mest anderkendte møbler fra de førnævnte designere.

Børge Mogensen - Hunting Chair, 1950

Børge Mogensen – Hunting Chair, 1950

Børge Mogensen - tremmesofa, 1945

Børge Mogensen – tremmesofa, 1945

Poul Henningsen - PH Louvre, 1957

Poul Henningsen – PH Louvre, 1957

Kaare Klink - Safaristol,1933

Kaare Klink – Safaristol,1933

Arne Jacobsen - Dråben, 1958

Arne Jacobsen – Dråben, 1958

Finn Juhl - Poeten, 1941

Finn Juhl – Poeten, 1941

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *